BLOGG

juni 24, 2014
Your Special Day -smink bortom färgläror och do´s and dont´s

 

Trosa Smink Your Special Day

Det är en hårfin balansgång mellan det förskönande och det förstärkande som effekten av smink kan ge. Jag befinner mig i något slags gränsland där jag försöker att balansera de båda men det är inte alltid helt lätt. Men jag vet åtminstone vad jag inte vill att mitt företag ska stå för.

Jag vill inte stå för skönhet i den mening som matar ett ideal som i mångt och mycket på naturlig väg är ouppnåeligt och även i vissa fall skadligt. Jag vill istället särskilja mig från hela skönhetsperspektivet om att smink ska användas som en korrigering och förbättring när smink i själva verket är så mycket mer än att ”se bra ut”.

Jag vill istället se bortom färgläror, do´s and dont´s och kan vi inte en gång för alla skrota uttrycket ”less is more”.

Det första fråga jag brukar ställa mina kunder är inte hur de vill att sin sminkning ska se ut, utan vilken känsla de önskar att sminkningen ska ge. Och när jag menar ge, menar jag inte hur den ska uppfattas i betraktarens öga utan det viktigaste är alltid hur den som ska bära sminket upplever att sminkningen motsvarar dess förväntningar.

Smink kan ge så mycket mer än bara försköning, istället vill jag fokusera hur vi genom nyanser, skuggor, färger, linjer och toningar kan hitta det allra mest passande för att lyfta fram just dig och din person som du känner dig vid just det speciella tillfället.

 

Din speciella dag.

No comments
COMMENT